بورسیه خارج از کشور


در طی سالهای اخیر، بحث اخذ پذیرش از دانشگاههای معتبر خارجی و مهاجرت به خارج جهت ساختن آینده ای متفاوت در بین دانشجویان و دانش آموختگان به موضوعی مهم تبدیل شده است. در این مسیر، مشکلات و مسائل بسیاری وجود دارد که تنها با داشتن اطلاعات دقیق و معتبر میتوان از آنها عبور کرده و و از ایجاد خسارات مالی و روانی جلوگیری کرد. سایت آسان آموز نیز بدین منظور قصد دارد تا اطلاعاتی معتبر و کاربردی را در اختیار همراهان خود قرار داده تا بتواند در این راه یاری گر آنان باشد.

مدارک مورد نیاز برای اقدام به پذیرش:

  • مدرک بین المللی زبان انگلیسی شامل تافل ، آیلتس و …….
  • آزمون GRE Generalو یا GRE Subject برای دانشگاههای آمریکایی و تعداد محدودی از دانشگاههای معتبر اروپا و کانادا
  •  مدارک تحصیلی معتبر شامل کارشناسی و یا کارشناسی ارشد
  • رزومه مناسب و رقابتی شامل مقالات علمی معتبر، معدل و …..📊📑📑📊📉📈📕📒📗
  • ریزنمرات تحصیلی قابل قبول📃📃
  • توصیه نامه از اساتید (Recommendation)📜📜
  • انگیزه نامه (Statement of Purpose)

 

اصطلاحات مهم و پرتکراری که در حین اقدام برای اخذ پذیرش از دانشگاههای خارجی با آنها برخورد خواهید کرد:

۱- اپلای کردن (apply) در لغت به معنای درخواست دادن است و در عمل به معنای ثبت درخواست شما برای ادامه تحصیل/کار در یک دانشگاه/شرکت خارجی است.

۲- ادمیشن (admission)به معنی پذیرش شدن یا پذیرفته شدن است. در واقع شما برای یک دانشگاه اپلای میکنید و در آنجا پذیرش خواهید شد.

۳- پیشنیازهای پذیرش (admission/minimum requirements) به معنی حداقلهای مورد نیاز برای نمرات ازمونهای بین المللی مثل تافل یا آیلتس، معدل، تعداد توصیه نامه ها و یا برخی شرایط اختصاصی برای دانشگاههای خاص مثل حداقل سابقه کاری است.

۴- فرم درخواست (application form) یک فرم معمولی است که برای پر کردن آن به مشخصات اولیه مثل نام و نام خانوادگی، شماره پاسپورت، ادرس و …. و نیز مشخصات تحصیلات شما مثل رشته، مقطع، معدل و …. و بعضا جزئیات رزومه شما شامل مقالات و دیگر تحقیقات نیاز است.

۵-ریزنمرات تحصیلی (transcripts) که معمولا به دو صورت زبان اصلی و ترجمه رسمی مورد نیاز است.

۶- دانشنامه پایان تحصیلات (graduation certificate) که برای کلیه مقاطع تحصیلی پیشین شما مورد نیاز است.

۷-توصیه نامه ( letter of Recommendation)📜📜
نامه ای است که از طرف اساتید راهنما و یا اساتیدی که قبلا با آنها درس گذرانده اید خطاب به دانشگاه هدف نوشته میشود و در ان تواناییها و شایستگیهای تحصیلی، تحقیقاتی و شخصیتی شما از دید اساتید شما تشریح خواهد شد که میتوان گفت بدون شک یکی از تاثیر گذارترین مدارک در هموار کردن و یا ناهموار کردن مسیر پذیرش شماست.

۸-انگیزه نامه (Statement of Purpose)که با نامهای دیگری چون letter of application نیز شناخته میشوند و در آن متقاصی به بیان تواناییها و سوابق تحصیلی و تحقیقاتی و شخصیتی خود و نیز مطابقت سوابق خود با اهداف دانشگاه مقصد و یا پروژه مورد نظر شما میپردازد. در واقع در این نامه شما باید نشان دهید که چرا دانشگاه مقصد باید شمارا از میان دهها متقاضی دیگر برگزیند.

۹-پوزیشن خالی vacant position/ Vacancy
هر استاد و یا دانشگاهی ظرفیت محدودی برای پذیرش دانشجویان در هر سال دارد. معمولا دانشگاهها بر اساس تعداد پروژهایی که از طرف صنعت به آنان ارجاع شده و یا میزان بودجه ای که برای حمایت از دانشجویان دارند اقدام به جذب دانشجو میکنند.

۱۰-بورسیه و یا کمک های مالی دانشگاه به دانشجویان که به طور کلی به سه گروه تقسیم میشوند:

۱-اسکالرشیپ (scholarship) گروهی از کمک هزینه ها هستند که معمولا توسط سازمانهای خارج از دانشگاه و یا خود دانشگاهها و در موارد مقطعی اعطا میشوند که میتوانند بسته به موقعیت هزینه های تحصیل و یا حتی هزینه های زندگی دانشجویان را پوشش دهند.

۲-فاند (fund) مبالغی هستند که عموما توسط استاد و یا دپارتمان دانشجو در قبال انجام ساعات کاری مشخص به عنوان دستیار تحقیقاتی استاد (Research assistant) و یا استاد حل تمرین (Teacher assistant) به دانشجو پرداخت می شود.

۳- جوایز تحصیلی (awards) که معمولا به دانشجویان ممتاز و به عنوان جایزه ای برای تشویق بیشتر و فقط یک بار اعطا میشود.

 

✅ راهنمای مختصر گرفتن پذیرش از دانشگاههای خارجی

تافل یا آیلتس؟ مساله این است…

پاسخ به این سوال بستگی بسیار زیادی به شرایط شما دارد و در بسیاری موارد شما حق انتخابی نداشته و دانشگاه، سفارت و دیگر مراکزی که می‌خواهید مدرک زبان را ارائه کنید، برای شما تعیین می‌کند که نمره چه آزمونی را نیاز دارد. البته این مسئله در مهاجرت بیشتر به چشم می‌خورد و در مورد اپلای امروزه بسیاری از دانشگاه‌ها برای هر دوی این آزمون‌ها نمره معیار جداگانه ای را در نظر می‌گیرند تا در صورتی که دانشجو هر کدام از این مدرک های زبان را داشته باشد بتواند اپلای کند.
میزان دشواری آزمون تافل نسبت به آیلتس یکی از رایج‌ترین پرسش‌های متقاضیان این آزمون‌ها است. واقعیت امر این است که نمی‌توان پاسخ دقیقی به این پرسش داد. همچنین مقایسه این دو آزمون بسیار مشکل است و پاسخ به این سوال که در کدام آزمون شرکت کنیم، دشوار است.
عمده ترین تفاوت این دو آزمون را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
۱- کامپیوتری بودن تافل و کاغذی بودن آیلتس
۲- صحبت با کامپیوتر در تافل و صحبت با شخص زنده در آیلتس
۳- اهجه استاندارد آمریکایی در تافل و بریتیش یا استرالیایی در آیلتس
۴- سوالات چهارگزینه ای در تافل و سوالات با نوشتار زیاد در آیلتس
۵- تاکید بسیار زیاد در مهارت لیسنینگ در تافل به گونه ای که در مهارتهای دیگر نیز به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

فرصتهای تحصیلی و بورس

چه پیش از فرآیند پذیرش و چه حین پذیرش و چه پس از آن، آشنایی با منابع علمی در زمینه فرصت های تحصیلی، بورس و هم چنین دسترسی به مقالات علمی اهمیت دارد. چرا که آشنایی با آن ها است که می توانید به مقالات خوب اساتید در زمینه های مورد علاقه خود دسترسی یافته و از آن ها برای تعامل با اساتید گوناگون استفاده کنید.

از طرفی، منابع علمی و دیتابیس های آکادمیک سبب می شود تا شما با دانشجویان و اساتید در زمینه های مختلف آشنا شده و بتوانید با آن ها برای آشنایی با روش ها و فرآیند های تحقیقاتی و تحصیلی و اخذ بورس،‌ تعامل کنید.

البته شبکه های اجتماعی تخصصی مانند لینکدین یا ریسرچگیت هم می توانند شما را در مسیر اشنایی با محققین و موضوعات روز مورد تحقیق یاری کنند.
سایتهای بسیاری هستند که مجموعه بورسهای اعلام شده را گرداوری کرده و به تفکیک کشور، رشته یا دانشگاه در اختیار عموم قرار می دهند.
یکی از معروفترین این دیتابیسها سایت Scholarship-positions.com می باشد که کلیه بورسهایی که به صورت رسمی در گوشه و کنار دنیا اعلام میشود را گرداوری می کند و در دسته بندی های مختلف در اختیار شما قرار میدهد.

از اینگونه آگهی های سودجویانه فاصله بگیرید:

“اخذ پذیرش دانشجویی در آمریکا بدون احتیاج به نمره تافل، آیلتز و GRE”
“و بدون نیاز به هیچ گونه مدرک زبان انگلیسی”
“دانشگاه‌های معتبر و مورد قبول وزارت علوم و تحقیقات در ایران”

باید بدانید که حتی با داشتن رزومه های متوسط و یا قوی نیز اخذ پذیرش از دانشگاههای معتبر کار سخت و زمانبری میباشد. بنابراین هیچگاه به سودجویانی که مدعی هستند بدون مدرک زبان و بقیه ملزومات برای شما پذیرش اخذ خواهند کرد توجه نکنید.