مهندسی برق


از زمان به وجود آمدن برق تا به امروز بشر دستاورد های مهم و کلیدی داشته است. و امروزه به گونه ایست که بدون وجود برق بسیاری از منابع انرژی ساز دیگر نیز بی استفاده شده و عملا زندگی به کل مختل خواهد شد. اما از آنجایی که وابستگی به نیروی برق هر روز بیشتر و بیشتر می شود، برای تقویت و ایجاد راه های نوین برای تولید برق مهندسین رشته برق وارد عمل شدند. انجام رساله یا تز مهندسی برق ، نوشتن پروپوزال مهندسی برق و چاپ مقاله از جمله خدماتی است که موسسه آسان آموز به مشتریان گرامی ارائه خواهد داد.

امروزه ما شاهد عملکرد آنها در عرصه تولید برق هستیم ، نیروگاه های بادی ، آبی ، صفحات خورشیدی و… که همگی این ها را مدیون مهندسی برق می باشیم. اما در رشته برق فقط به مبحث تولید برق پرداخته نمی شود بلکه مباحثی چون روش های برق رسانی و ارائه راهکارهایی برای مصرف بهینه نیز مورد بحث قرار میگیرد.

گرایش های مهندسی برق

در گرایش مهندسی برق الکترونیک به شناخت ورودی ها و نحوه تولید و توزیع برق در مدارات پرداخته می شود. این گرایش در کل مربوط می شود به شناخت تخصصی هادی ها و نیمه هادی ها که قطعات الکترونیکی اعم از مقاومت، خازن، دیود، IC و… را تشکیل می دهند.

در گرایش مهندسی مخابرات به شناخت انواع فرستنده، پردازش در مرحله میانی ، گیرنده و روشهای گسترش شبکه پرداخته می شود. ایجاد ارتباط بین دو قسمت که شامل فرستنده و گیرنده می شود می بایست توسط مهندسین برق مخابرات به بهترین شکل مسیردهی گردد.

اگر تمام منابع دنیا تبدیل به برق شوند بالاخره روزی این انرژِی تمام خواهد شد، اگر کنترلی روی مصرف آن صورت نگیرد. گرایش مهندسی برق کنترل با ارائه راهکارهای آموزشی برای بهینه سازی مصرف و ایجاد تعادل بین مصرف و تولید، سعی در افزایش عمر این انرژی پاک دارد.

تولید و توزیع برق بعنوان یک منشاء و مبدأ اصلی توسط مهندسی برق قدرت صورت می پذیرد.  امکان ایجاد برق از چیزی که جز ماده ای خام بیش نیست مانند سوزاندن زباله ها و تولید برق، و یا انتقال برق از جمله تخصصهایی است که در این گرایش مورد بحث قرار میگیرد.

دروس رشته برق

دروس پایه
مدارهای الکتریکی، الکترونیک ۲ و ۱، مدارهای منطقی ، مخابرات، ریاضی عمومی، ریاضی علم کامپیوتر، مدار، الکترومغناطیس، فیزیک عمومی

دروس تخصصی
الکترونیک ۳، تکنیک پالس، میکروپروسسور، معماری کامپیوتر، مدارهای مخابراتی، فیزیک مدرن، فیزیک الکترونیک، ماشینهای الکتریکی، بررسی سیستمهای قدرت، تولید و نیروگاه، رله و حفاظت، عایق و فشار قوی، ترمودینامیک، ابزار دقیق.

بازار کار رشته برق

نمی توان برای رشته برق بصورت کلی بازار کاری تعریف کرد چرا که دارای گرایشهایی مختلف است و اگر شخصی برق قدرت خوانده باشد نمی تواند در بخش الکترونیک یا مخابرات خیلی مفید واقع گردد. اما اگر بخواهیم از دیدگاه مشاغل آزاد به این موضوع بنگریم، بدلیل آشنایی کلیه فارغ التحصیلان به اصول برق، امکان کار بصورت مستقل به عنوان تعمیرکار لوازم خانگی، طراح تابلوهای برق، تعمیر ماشین آلات و خطوط تولید صنعتی و از این دست مشاغل اشاره نمود.

اما در سازمانها بخشهای دولتی و غیر دولتی زیادی هستند که اقدام به جذب نیروی کار در طول سال می نمایند. مانند مخابرات، نیروی دریایی ، نیروگاه های تولید و توزیع برق ، سد ها ، ادارات برق منطقه ای ، توزیع برق منطقه ای ، کارشناسی در شرکتهای تولید سیم و کابل ، کارشناسی در خطوط تولید لوازم برقی و…

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی برق

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد برق گرایش سیستم های قدرت

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد برق گرایش مخابرات

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد برق گرایش الترونیک

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی