زبان برنامه نویسی c


 یک زبان چند منظوره و ساختاریافته، دستوری و روندگرا می‌باشد که توسط دنیس ریچی ساخته و ارائه شد. پیش از آن مارتین ریچاردز زبان  BCPLرا برای نوشتن نرم‌افزارهای سیستم‌عامل و کامپایلر ارائه داده بود.

پس از ریچاردز ، تامسون بل زبان B  را بر مبنای ویژگی‌های زبان  BCPL  پایه گذاری کرد و از آن برای ایجاد اولین نسخه‌های سیستم‌عامل یونیکس استفاده نمود.

زبان سی توسط ریچی از روی زبان B و BCPL در آزمایشگاه بل ساخته شد. این زبان ویژگی‌های جدیدی علاوه بر ویژگی های دو زبان قبلی همچون نظارت بر نوع داده‌ها را نیز در برمیگرفت.

در ابتدا از این زبان برای ایجاد سیستم‌عامل یونیکس استفاده شد اما بعدها بسیاری از سیستم‌عامل‌های دیگر نیز با همین زبان نوشته شدند.

کدنویسی و برنامه نویسی با C و ++C

معمولاً برنامه نویسان C در برنامه‌های خود از یک سری از کدهای از پیش آماده شده برای انجام عملیات متداول استفاده می‌کنند که برنامه آنها قبلاً نوشته شده است.

این برنامه‌ها یا در قالب کتابخانه‌های استاندارد توسط شرکت‌های ارائه کننده نرم‌افزار یا توسط دیگر برنامه‌نویسان نوشته و در اختیار برنامه نویسان  یا بر روی اینترنت قرار داده شده است.

آموزش برنامه نویسی به زبان C

زبان برنامه نویسی c با سرعت بسیاری گسترش یافت و ریچی باعث رشد روزافزون این زبان در جهان شد.

به علت استفاده گسترده از زبان برنامه نویسی سی در کامپیوتر ها و سخت افزارهای گوناگون،موجب ایجاد نسخه های متفاوتی از این زبان شد که کاملا با یکدیگر ناسازگار بودند در ادامه و با پیشرفت برنامه نویسی، زبان برنامه نویسی C++  به عنوان یک زبان برنامه نویسی شی گرا و براساس زبان سی ارائه شد.

با توسعه و افزایش کاربرد اینترنت ، زبان برنامه نویسی جاوا براساس C  و C++  ایجاد شد.که کاربردهای وسیعی دارد. برنامه‌های نوشته شده به زبان C در فایلی متنی با پسوند c. ذخیره می‌شوند. به این فایل، سورس کد گفته می‌شود.

سورس کد برای اجرا باید به زبان ماشین ترجمه شود که به اینکار کامپایل می شود. به برنامه‌ای که عمل ترجمه به زبان ماشین یا زبان دیگر را انجام می‌دهد کامپایلر می‌گویند. کامپایلرهای متعددی برای زبان C و سیستم‌عامل‌های مختلف نوشته شده است.