مهندسی کشاورزی


نیاز به کشاورزی مدرن و مکانیزه شدن موجب شکل گیری مهندسی کشاورزی شد و با توجه به این نیاز و عدم پاسخگویی روش های سنتی کشاورزی دروس جدیدی به دانشگاه اضافه گردید تا پس از پایان تحصیلات، کارشناسان خبره ای تحویل جامعه گردد.در کشاورزی سنتی کاشت برنج، گندم، باغات میوه، صیفی جات و… بصورت فصلی و در فضای باز صورت می گرفت. اما با شکل گیری رشته مهندسی کشاورزی امکان انجام بسیاری از مشاغل جدید و پرورش گیاهان و محصولات به روش های پیشرفته فراهم آمد.انجام رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی امکان تحقیقات گسترده ای در زمینه مورد نظر را دارد.

امروزه شاهد پرورش روشهای مختلف صنعتی و گلخانه ای شامل انواع قارچ، پرورش گل، صیفی جات، پرورش زالو، پرندگان، گیاهان داروئی و غیره در هر فصل و مکانی امکانپذیر گشته است. همچنین با مطالعه تأثیرات مواد سمی و دارویی بر روی جانوران باعث حفظ گونه های حشرات و عدم کشتار بی رویه آنها گردید. زیرا بسیاری از حشرات در فصول مختلف، می توانند به عنوان یک آفت کش عمل نمایند.از آنجایی که مهندسی کشاورزی شامل شناخت حشرات، مواد شیمیایی، آب، خاک، هوا و گیاهان می باشد، به جرأت میتوان گفت تلفیقی نسبی از رشته های شیمی، زیست، جغرافیا و دیگر علوم وابسته می باشد.

بنابراین مهندسی کشاورزی امری تخصصی و حساس بوده و امروزه نبود آن باعث از دست رفتن بسیاری از موقعیت های کشاورزی میگردد.اگر بخواهیم در یک جمله کوتاه اهمیت مهندسی کشاورزی را بیان نماییم، می توان به کشت گل و سیب زمینی توسط ناسا در سیاره مریخ به صورت آزمایشی اشاره نمود. چرا که این امر بدون مطالعات دقیق و تخصصی کشاورزی امکان پذیر نبود.

گرایش های رشته مهندسی کشاورزی

آب حامل بسیاری از مواد مضر یا مفید است، اگر منبع آب به درستی مشخص نگردد و بدون هیچگونه کارشناسی از آن استفاده شود ممکن است آسیب های جدی به محصولات و یا انسانی وارد گردد. گرایش آب در رشته مهندسی کشاورزی به صورت تخصصی به این امر میپردازد که هر منبع حامل آب مورد استفاده حاوی چه نوع املاحی و مواد شیمیایی یا معدنی می باشد. لازم است ارتباط مستقیمی در این گرایش با دیگر رشته های محیط زیستی و جانوری برقرار شود. زیرا گونه های جانوری نیز ممکن است در آب پیدا شود و چه بسا عدم توجه به آن باعث انقراض یا خطر جدی از بین رفتن موجودات آبزی کمیاب گردد. با شناخت آب و نحوه آبیاری به منظور جلوگیری از اسراف و بهره برداری صحیح اهمیت این گرایش به خوبی قابل درک خواهد بود.

اگر در زمینه کارآفرینی مطالعه ای داشته باشید میدانید که محاسبات قبل از شروع آن بسیار حایز اهمیت میباشد. معمولا این محاسبات در قالب یک فایل با نام طرح توجیهی ارائه میگردد و تمام اطلاعات لازم شامل میزان سرمایه، تعداد افراد مورد نیاز، سود دهی، مخارج ، زیانها و غیره بصورت تفکیک شده به آنها اشاره شده است. اقتصاد کشاورزی با همین دقت و حتی بیشتر در این مقوله کاربرد فراوان دارد. مهندسان اقتصاد کشاورزی برای گذراندن دوره تحصیلاتشان مانند دیگر گرایشها نیازی به کسب علم تخصصی در خصوص آب و خاک و هوا را نخواهند داشت زیرا تمام تخصص آنها بر پایه علم اقتصاد بنا میگردد.

دانشجوها در طی دوره رشته کشاورزی با انواع خاک و محصول آشنا می شوند لذا با انتخاب گرایش ماشینهای کشاورزی به این دانش دست میابند که چه نوع ماشینی برای چه نوع خاک و محصولی کاربرد دارد. بعنوان مثال اگر از ماشین کمباین که گندم را درو میکند، برای برنج استفاده گردد خسارت جبران ناپذیری به کشاورز وارد خواهد کرد. چرا که گندم در زمینها سفت تر کاشت شده و همچنین دانه های گندم بسیار محکمتر از برنج به ساقه متصل هستند و به راحتی کنده نمی شوند. در حالیکه علم مهندسی ماشینهای کشاورزی در چند سال اخیر با مطالعات و تحقیقات باعث شده که ساخت دستگاه کمباین مخصوص برنج نیز صورت پذیرد. در بخش دیگر این گرایش به تجهیزات و ماشین آلات صنعتی مانند خط تولید کارخانجاتی که در زمینه تولید محصولات کشاورزی مانند برنج، لوبیا و دیگر موارد مشابه فعالیت دارند، میپردازد.

دروس رشته مهندسی کشاورزی

دروس عمومی

ریاضیات‌ عمومی‌ ، فیزیک‌ عمومی‌ ، شیمی‌ عمومی‌ ، آمار و احتمالات‌ ، برنامه‌نویسی‌ کامپیوتر، هواشناسی‌، آبیاری‌ عمومی‌ ، اقتصاد کشاورزی‌ ، خاک‌شناسی‌ عمومی‌ ، زراعت‌ عمومی، مسّاحی‌ و نقشه‌برداری‌ ، باغبانی‌ عمومی‌ ، عملیات‌ کشاورزی‌، زراعت‌ غلات‌ ، آشنایی‌ با کامپیوتر.

دروس تخصصی گرایش های مهندسی کشاورزی

گرایش آب: استاتیک‌، مقاومت‌ مصالح‌ ، هیدرولیک‌ ، نقشه‌برداری‌ ، طراحی‌ سیستم‌های‌ آبیاری‌ ، اصول‌ زهکشی‌ ، هیدرولوژی‌ آب‌های‌ سطحی‌ ، آب‌های‌ زیرزمینی‌، مهندسی‌ زهکشی‌ ، پمپاژ و ایستگاه‌های‌ پمپاژ، تأمین‌ آب‌ شرب‌ روستاها، مصالح‌ و روش‌های‌ ساختمانی‌، هیدرولیک‌ انهار، طراحی‌ ساختمان‌های‌ انتقال‌ آب‌، حفاظت‌ آب‌ و خاک‌ ، اقتصاد مهندسی‌.

گرایش اقتصاد: بازاریابی‌ محصولات‌ کشاورزی‌ ، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان‌، اقتصاد ریاضی‌، اقتصادسنجی‌ ، مدیریت‌ مزرعه‌ ، اقتصاد منابع‌ طبیعی‌ ، تهیه‌ و ارزیابی‌ طرح‌های‌ کشاورزی‌ ، روش‌ تحقیق‌ ، اقتصاد توسعه‌ و سیاست‌ کشاورزی‌، حسابداری‌، اقتصاد تولید.

گرایش ماشینها: استاتیک‌، مقاومت‌ مصالح‌، دینامیک‌، مکانیک‌ سیالات‌، ترمودینامیک‌، نقشه‌کشی‌ صنعتی‌، طراحی‌ اجزای‌ ماشین‌، مواد ساختمانی‌ ادوات‌ کشاورزی‌، تکنولوژی‌ موتور، شناخت‌ و کاربرد تراکتور، ماشین‌های‌ کشاورزی‌ ، برق‌ و الکتریسیته‌.

بازار کار مهندسی کشاورزی

شاید نام این رشته باعث شود که فکر کنید برای کار میبایست به روستاها و جاهای دور افتاده بروید. در حالیکه رشته مهندسی کشاورزی بیشتر در زمینه کارهای تحلیلی و موارد این چنینی کاربرد داشته لذا از آنجاییکه اغلب ادارات مربوط به کشاورزی در سراسر کشور در مرکز استان و شهرستانها و یا کارخانجات آن در شهرکهای صنعتی واقع شده اند امکان استخدام بصورت کارمند اداری برای فارغ التحصیلان این رشته میسر است. انجام رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی ، نوشتن پروپوزال مهندسی کشاورزی و چاپ مقاله از جمله خدماتی است که موسسه آسان آموز به مشتریان گرامی ارائه خواهد داد.

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش هواشناسی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش مکانیزاسیون کشاورزی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش بیوتکنولوژی در کشاورزی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش توسعه روستایی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش شناسایی و مبارزه با علف های هرز

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش مدیریت کشاورزی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش علوم دامی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش اقتصاد کشاورزی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش باغبانی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش حشره شناسی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی

فهرست موضوع رساله یا تز کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش آبیاری و زهکشی

خدمات سایت آسان آموز در زمینه انجام پروپوزال و انجام رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی

  • جستجو مقالات معتبر برای انتخاب موضوع رساله یا تز مهندسی کشاورزی
  • مشاوره پروپوزال رشته مهندسی کشاورزی
  • مشاوره پروژه های کلاسی رشته کشاورزی
  • مشاوره رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی
  • مشاوره رساله یا تز کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی
  • کمک به تحلیل آماری رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی
  • مشاوره مرور ادبیات و فصل دوم (۲) رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی
  • مشاوره فصل چهار (۴) رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی
  • مشاوره نتیجه گیری و فصل پنجم (۵) رساله یا تز رشته مهندسی کشاورزی