حسابداری


حسابداری عبارت از نظام و سیستم جامعی است که با استفاده از آن ، اطلاعات بعد از گردآوری و ثبت شدن به صورت های گوناگون طبقه بندی می شوند تا بتواند در تهیه ی انواع گزارش های مالی و صورتهای حسابداری به منظور استفاده ی مدیران ارشد سازمان ها و نهادهای مختلف مثل بانک ها و موسسات سرمایه گذاری و مالیاتی مورد بهره برداری قرار گیرد . در جهان رو به رشدی که پیوسته انواع شرکت ها و موسسات برای فعالیت اقتصادی تاسیس می شوند رشته حسابداری از اهمیت بالایی برخوردار است . در این مقاله به دنبال معرفی رشته حسابداری ، گرایش های مختلف دانشگاهی ، موضوعات مرتبط با آن و رساله یا تز حسابداری هستیم در این پست از سایت با ما همراه باشید امیدواریم برای شما مفید واقع شود .

مهمترین ویژگی برای تحصیل در رشته حسابداری این است که در درس ریاضی نمرات قابل قبولی داشته باشد .

دقت و نظم و انضباط از دیگر شرایط برای ورود به این رشته است . از آنجایی که کار حسابداری مستلزم سرو کار داشتن دائمی با اعداد و ارقام است بنابراین صبر و حوصله ازلوازم اصلی رشته حسابداری  است . یکی دیگر از قابلیت های مورد نیاز در رشته حسابداری داشتن استعداد ادبی مناسب برای تدوین و نگارش گزارش های مختلف است . تسلط  به برنامه های کامپیوتری هم برای موفقیت در این رشته مورد نیاز است .

 

دروس پایه ی رشته حسابداری عبارتند از: روانشناسی عمومی ، جامعه شناسی ، اصول علم اقتصاد ، ریاضیات پایه ، ریاضیات کاربردی ، آمار کاربردی ، مبانی کاربرد کامپیوتر ، پژوهش و عملیات ، مدیریت تولید ، حقوق بازرگانی ، پول و ارز بانکداری ، مبانی سازمان مدیریت ، توسعه اقتصادی ، مالیه عمومی ، روش تحقیق .

دروس تخصصی رشته حسابداری از این قرارند:اصول حسابداری ، حسابداری میانه ، حسابداری پیشرفته ، حسابداری صنعتی ، حسابرسی ، حسابداری مالیاتی ، اصول تنظیم و کنترل بودجه ، مدیریت مالی ، مباحث جاری حسابداری ، متون حسابداری

  • حسابداری مالی

این شاخه که یکی از شاخه های مهم رشته حسابداری می باشد به نام حسابداری عمومی نیز شناخته می شود . حسابداری مالی به عنوان پایه و اساس دیگر شاخه های حسابداری به حساب می آید .  اساس فعالیت این رشته ثبت اسناد مالی در دفاتر مخصوص حسابداری و فرآهم اوردن صورت ها و گزارش های مالی در پایان سال مالی هر شرکتی است .

  • حسابداری دولتی

در این رشته اساس کار در مورد شرایط ونحوه ی ثبت و نگهداری حساب ها در سازمان ها و شرکت های دولتی می باشد

  • حسابداری صنعتی

موضوع حسابداری صنعتی روش های محاسبه ی قیمت های تمام شده ی هر محصول در مراحل مختلف تولید است تا گزارش های سود و زیان بر اساس آن تهیه شود .

  • حسابداری بودجه ای

در باره ی شرایط و چگونگی محاسبه مالیات و میزان آن برای هر یک از واحد های تولیدی و تجاری و دیگر موارد با توجه به قوانین مالیاتی ملی بحث و گفتگو می شود. موضوع این نوع از حسابداری مطالعه در زمینه ی تهیه و تنظم بودجه ی با توجه به منابع مالی موجود است

  • حسابرسی

منظور از حسابرسی بررسی اسناد و مدارک همچنین دفاتر و صورت های مالی یک موسسه یا شرکت به منظور رسیدگی به درستی یا نادرستی آن ها می باشد بنابراین مقوله حسابرسی جدا از انواع شاخه های حسابداری می باشد . درواقع نتایج کار حسابداری به عنوان مواد اولیه ی حسابرسی محسوب می شود حسابرسی در حالت کلی به دو نوع حسابرسی داخلی و حسابرسی خارجی تقسیم می شود در نوع اول عملیات حسابرسی توسط حسابرسان خود شرکت یا موسسه انجام می شود اما در نوع دوم حسابرسی توسط موسسات حسابرسی مستقل از خارج شرکت انجام می شود .

در علم حسابداری اصول مهمی وجود دارند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

  • اصل قیمت تمام شده

این اصل  به این معنا است که کلیه اقلام با ارزش زمان تملک باید در دفاتر ثبت شده و در صورتهای مالی در نظر گرفته شوند . به عبارت دیگر منظور از بهای تمام شده هر دارایی ، عبارت است از ارزش مبادله‌ای نقدی آن در تاریخ تحصیل آن دارایی . پرداخت‌های اضافی به صورت خریدهای نسیه  یامدت دار جزء بهای تمام شده دارایی به حساب نمی آیند .

  • اصل تحقق درآمد

اصل تحقق درآمد، زمان حصول درآمد و ثبت آن در حسابها و صورتهای مالی را مشخص می کند. مطابق با این اصل درآمد زمانی حاصل می شود که دو شرط زیر را دارا باشد:

۱- معامله یا داد و ستدی شکل گرفته باشد .
۲ – پروسه ی حاصل شدن سود مراحل خود را کامل کرده باشد .
تکمیل پروسه ی  حاصل شدن سود عبارت از تکمیل فروش یا انجام خدمت ، انتقال مالکیت از فروشنده به خریدار ، دریافت وجه نقد یا مطمئن شدن از دریافت وجه نقد در آینده است .

برطبق اصل تحقق درآمد مبالغی که به عنوان پییش درآمد از مشتری دریافت شده است نباید به عنوان درآمد منظور شود زیرا فرآیند کسب سود هنوز کامل نیست .

  • اصل افشای کامل حقایق

این اصل  به این معنا است که کلیه حقایق با اهمیتی که در رابطه با صورت های مالی  و نتایج حاصل از فعالیت های آن وجود دارد ، باید به شکل مناسبی  افشاء گردد ، ودر اختیار استفاده کنندگان از صورتهای مالی قرارگیرد .

  • اصل قابل اعتماد بودن

قابل اعتماد بودن ایجاب می کند که اطلاعات  نوشته شده در گزارشات وصورتهای مالی صحیح باشند ، قابل تائید و تصویب باشند و کامل و جامع باشند .

  • اصل قابلیت مقایسه

امکان مقایسه ی اطلاعات حسابداری نتایج سودمندی در اختیار مدیران و شرکت ها قرار می دهد بر این اساس اطلاعات حسابداری هم باید قابلیت مقایسه با یکدیگر در طی دوره های مختلف مالی را داشته باشند و هم قابلیت مقایسه با اطلاعات موسسات مشابه را دارا باشند .

در این مقاله تلاش شد تا رشته حسابداری  معرفی شود . امیدوارم برای شما سودمند واقع شده باشد . مدیران سایت با بهره گیری از فارغ التحصیلان و دانشجویان برتررشته حسابداری آمادگی دارند در رابطه بامشاوره ، نوشتن پروپوزال و رساله یا تز نویسی در خدمت شما باشند . لطفا  برای استفده از خدمات مختلف سایت با ما تماس بگیرید . منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم .

مشاوره نوشتن پروپوزال و مشاوره انجام رساله یا تز حسابداری و حسابرسی

  1. حاکمیت شرکتی
  2. افشا و شفافیت
  3. سرمایه گذاری وکارآیی سرمایه گذاری
  4. ریسک و انواع آن
  5. مدیریت سود
  6. گزارشگری مالی
  7. مسئولیت اجتماعی
  8. کیفیت سود
  9. نقدینگی و نقدشوندگی
  10. بازده سهام
  11. عملکرد مالی
  12. سرمایه فکری و غیره
  • پروژه جمع آوری داده ها شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس تهران
  • امکان جمع آوری داده ها مربوط به شرکتهای پذیرفته شده در بورس کشورهای خارجی
  • ترجمه متون تخصصی

مشاوره نوشتن پروپوزال و مشاوره انجام رساله یا تز کارشناسی ارشد حسابداری

  • مشاوره در نگارش پروژه مقاله کلاسی
  • مشاوره در نگارش پروژه ترجمه مقاله لاتین
  • مشاوره در نگارش پروژه در زمینه حسابداری
  • مشاوره در نگارش پروژه در زمینه حسابرسی